ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

211 770 99 71

Χρήστος Χολίδης

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χρήστος Χολίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Είναι ο πρωτότοκος γιός της οικογενείας Χολίδη που έχει και μια κόρη. Η μεγάλη του αγάπη είναι το μπάσκετ. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ομάδα του Αιγάλεω και με τα προσόντα που είχε (ύψος 1,95) και με την  άρτια σωματική κατάρτιση, γρήγορα ξεχώρισε, διακρίθηκε και αγωνίστηκε για χρόνια στην ομάδα του Αιγάλεω ως επαγγελματίας. Το 2000 ο Χρήστος Χολίδης κατατάσσεται στον στρατό και υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις αρχικά ως εκπαιδευτής και έπειτα ως συσκευαστής αλεξιπτώτων. Τελειώνει τον στρατό και συνεχίζει τις προπονήσεις στην ομάδα μπάσκετ του Αιγάλεω. Ο Χρήστος Χολίδης σταμάτησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην ομάδα όταν όπως δηλώνει ο ίδιος «θέλησαν να του κόψουν τα χρήματα που έπαιρνε». Σκέφτηκε λοιπόν πως πρέπει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Συμβουλεύτηκε μια φίλη του που έψαχνε για μοντέλα, για την εκπομπή «Καλώς τους», της Ρούλας Κορομηλά στον Alpha και έτσι με την ωραία εμφάνιση του και τους καλούς κοιλιακούς του, κάνει τρείς εμφανίσεις στη στήλη της μόδας με μαγιώ. Στο τέλος της σεζόν της εκπομπής ο Χρήστος Χολίδης γνωρίζεται με τα παιδιά της ορχήστρας του ROMEO και ζητάει ακρόαση για να τραγουδήσει. Η ακρόαση έγινε μετά από δύο μήνες και έτσι αρχίζει η μουσική του πορεία και ο δρόμος που αναζητούσε για να εκφραστεί και να διοχετεύσει την ενέργειά του.

Το 2003 ως επαγγελματίας τραγουδιστής, κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Πάτρα και το 2006 κάνει ένα σημαντικό βήμα εμφανιζόμενος  στις πίστες της Θεσσαλονίκης. Στα επόμενα χρόνια ο Χρήστος Χολίδης με το εντυπωσιακό του παρουσιαστικό και την υπέροχη φωνή του στέφεται με απόλυτη επιτυχία ως ελαφρολαϊκός τραγουδιστής και η αγάπη του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη. Ο Χρήστος Χολίδης είναι αυθεντικός τραγουδιστής, με αστείρευτο χιούμορ και έχει ένα δικό του τρόπο να επικοινωνεί και να ξεσηκώνει το κοινό. Τη χρονιά 2007, στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος γεμίζει ασφυκτικά τα νυχτερινά κέντρα που τραγουδούσε. Το 2008 κατεβαίνει στην Αθήνα και εμφανίζεται στο Ποσειδώνειο με την Θέλξη και τον Στάθη Ραυτόπουλο. Το 2010 ο Χρήστος Χολίδης, κλείνει συμβόλαιο με το Romeo και συνεργάζεται με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και την Χριστίνα Κωλέτσα. Η συνεργασία του συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια στο Romeo με τους Γιώργο Γιαννιά και την Θέλξη, ενώ τον επόμενο χρόνο τη θέση του Γιαννιά την παίρνει ο Κωνσταντίνος Γαλανός. To 2013 ο Χρήστος Χολίδης εμφανίζεται στο Vox με τον Πάνο Καλίδη, την Χρύσπα και την Κατερίνα Στικούδη ενώ το 2014, τον βρίσκουμε στο Frangelico μαζί με τον Χρήστο Μενιδιάτη.  Δισκογραφικά το πρώτο cd single του Χρήστου Χολίδη είναι το «Κι ας μην έχω που να πάω» το 2007, που και ακόμα και σήμερα σαρώνει στο ραδιόφωνο και βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις. Το 2007, κάνει ο Χρήστος Χολίδης και την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του.

Το άλμπουμ «Σε ποια μέρη θες να πάμε» από την δισκογραφική εταιρεία Universal, με τα υπέροχα τραγούδια εκτός από το ομότιτλο, «Μη θυμώνεις», «Μ΄αγαπάς», «Κι ας μην έχω που να πάω», «Κίνδυνος», «Έλα απόψε», κάνει φανταστικές πωλήσεις. Τον Απρίλιο του 2009, ο Χρήστος Χολίδης κυκλοφορεί από την ΕΜΙ, το δεύτερο cd album, με τίτλο «Δεν συμβιβάζομαι» με τραγούδια επιτυχίες όπως το «Εσύ μπορείς», «Όπως σ΄αγαπώ αγάπησέ με», «Δε συμβιβάζομαι», «Δε μιλάς», «Φύλακας άγγελος» με συντελεστές κορυφαίους δημιουργούς όπως την Εύη Δρούτσα, τον Γιώργο Καφετζόπουλο, τον Γιώργο Μουκίδη, τον Βαγγέλη Τούντα, τον Ηλία Φιλίππου, τον Χριστόδουλο Σιγανό και τον Βαλεντίνο. Τον Σεπτέμβριο του 2012 με τίτλο «Να με θυμάσαι» κυκλοφορεί την νέα δισκογραφική δουλειά του, ο Χρήστος Χολίδης από την ΕΜΙ με τραγούδια όπως το «Η αγάπη αυτή», «Όλα εσύ», «Δεν υπάρχουν κανόνες» σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του Δημήτρη Κοντόπουλου, του Γιάννη Φρασέρη, του Βασίλη Γαβριηλίδη και του Μπάμπη Μαραγκού και στίχους του Θάνου Παπανικολάου, του Γιώργου Τσοπάνη, της Βάγιας Καλαντζή, του Βαγγέλη Καρατζάνου και Δημήτρη Χαϊντούκη. Στο τραγούδι «Άκου το φίλο σου» τους στίχους του έγραψε ο Χρήστος Χολίδης. Το 2015 ο Χρήστος Χολίδης και το cd album «Έλεγα» από την Μinos-ΕΜΙ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων. Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο cd είναι το «Πες μου», «Έπαθα κι έμαθα», «Έλεγα», «Εσύ με συμπληρώνεις», «Μάτια μου ατέλειωτα» και άλλα και δημιουργοί των τραγουδιών είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Θάνος Παπανικολάου, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Βασίλης Δήμας, ο Μπάμπης Μαραγκός, ο Μιχάλης Τουρατζίδης, και ο Αργύρης Αράπης. Το album βρέθηκε στην πρώτη θέση του δείκτη πωλήσεων IFPI από την δεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Έτσι ο Χρήστος Χολίδης με κάθε νέα κυκλοφορία του παραμένει πολύ ψηλά στις επιλογές του κοινού.

Τον Μάιο του 2016 ο Χρήστος Χολίδης και η Δέσποινα Βανδή θα είναι στο ΘΕΑ και θα αποτελέσουν το δίδυμο της επιτυχίας της βραδινής εξόδου και διασκέδασης.