ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

211 770 99 71

Νίκος Οικονομόπουλος

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Οικονομόπουλος γεννήθηκε στη Πάτρα. Ασχολήθηκε με το τραγούδι από μικρή ηλικία και αποφάσισε ότι η μουσική και το τραγούδι θα είναι το αντικείμενο με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί στη ζωή του. Επαγγελματικά τραγουδούσε σε διάφορα σχήματα αρχικά στην Πελοπόννησο, αλλά και έπειτα στη βόρεια Ελλάδα συμμετέχοντας με τους φίλους του σε μια νεανική μπάντα «Out of Control», μέχρι το φθινόπωρο του 2006 που δήλωσε συμμετοχή στο γνωστό talent show του ALPHA «Dream Show The Music 2 και ανεδείχθη νικητής στις προτιμήσεις κοινού και κριτικής επιτροπής. Υπογράφει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Sony και από τότε για τον Νίκο Οικονομόπουλο ξεκινάει μια λαμπρή καλλιτεχνική καριέρα, δικαιώνοντας όσους πίστεψαν σε αυτόν. Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των νυχτερινών κέντρων FIX, FEVER και ΘΕΑ, Θανάσης Παπαγεωργίου πιστεύει και στηρίζει τον Νίκο Οικονομόπουλο, ο οποίος τραγουδάει αδιάκοπα στις επιχειρήσεις του. Το 2007 συμμετείχε στο νυχτερινό κέντρο FIX σε ένα νεανικό σχήμα. Το καλοκαίρι του 2007 εμφανίζεται με μεγάλη επιτυχία, στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης ΘΕΑ μαζί με τον Νίκο Μακρόπουλο και την Μάρω Λύτρα. Το 2007 κυκλοφορεί και το πρώτο του single με τίτλο «Μάτια μου» που περιείχε 5 τραγούδια  και την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και το πρώτο του album με τίτλο «Πρώτη αγάπη» με 16 υπέροχα τραγούδια όπως «Δεν είσαι εντάξει», «Κοίτα να μαθαίνεις», «Πρώτη αγάπη», «Αδιαφορώ», που γρήγορα γίνονται επιτυχίες της χρονιάς. Το φθινόπωρο του 2007 ο Νίκος Οικονομόπουλος  εμφανίζεται στο κέντρο διασκέδασης FIX μαζί με τον Γιώργο Γιασεμή.

Το έτος 2008 ο Νίκος Οικονομόπουλος κερδίζει το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα βραβεία MAD Video Music Awards. Επίσης την ίδια χρονιά συνεργάζεται με σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Πάνος Καπίρης, ο Σπύρος Γιατράς, η Ελένη Γιαννατσούλια, ο Αντώνης Παππάς, και ο Χάρης Γαλανός, και κυκλοφορεί το δεύτερό του album με τίτλο «Άκουσα» που περιλαμβάνει 15 τραγούδια όπως «Χειμώνιασε», «Δεν έχω θέση στα όνειρά σου», «Άκουσα…», «Χαρακιά». Την χρονιά 2009 και στα βραβεία Mad Video Music Awards ο Νίκος Οικονομόπουλος βραβεύεται με βραβείο για το καλύτερο video clip και την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και τον τρίτο μεγάλο δίσκο του από την δισκογραφική εταιρεία Sony Music, με τίτλο «Κατάθεση ψυχής», που περιλαμβάνει 12 τραγούδια που γίνονται αμέσως επιτυχίες όπως «Τι θα κάνω με σένα», «Απόλυτο», «Χτύπημα τελειωτικό», «Χτύπα», «Το μαύρο χρώμα» και ο δίσκος γρήγορα γίνεται πλατινένιος. Το χειμώνα 2009-10 ο Νίκος Οικονομόπουλος εμφανίζεται σε ένα επιτυχημένο σχήμα με τον Γιάννη Πάριο στο FEVER και αποσπά τις καλύτερες κριτικές. Η συνεργασία αυτή σημαδεύει τον νέο τραγουδιστή που και ακόμα και σήμερα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον ερμηνευτή συνθέτη στιχουργό του έρωτα Γιάννη Πάριο. Και την Άνοιξη του 2010 εμφανίζεται στο ΘΕΑ μαζί με τον Κώστα Μαρτάκη, την Πωλίνα Χριστοδούλου και την Ελένη Αλεξανδρή. Στο τέλος της χρονιάς 2010 ένα album με τίτλο «Δώρο για σένα» αρχίζει να ταξιδεύει δισκογραφικά για τον Νίκο Οικονομόπουλο, με 13 τραγούδια όπως «Ξημερώνει, «Άλλα μου τάξανε», «Δεν είμαι καλά», «Δως μου τη ζωή μου πίσω», «Η αγάπη είναι τραγούδι» και γίνεται δύο φορές πλατινένιος από την νέα δισκογραφική του εταιρεία ΕΜΙ, ενώ εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο FIX μαζί με τον Νίνο και τον Ιωακείμ Φωκά. Το σχήμα αυτό είναι από τα πιο πετυχημένα αλλά και πολυσυζητημένα  της χρονιάς και το FIX είναι  sold out για πολλές παραστάσεις. Οι επιτυχημένες συνεργασίες για τον Νίκο Οικονομόπουλο συνεχίζονται και δισκογραφικά ανεβαίνει ψηλά. Το 2011 το album με τίτλο «Θα είμαι εδώ» βρίσκεται πολύ ψηλά στα charts και οι 14 επιτυχίες που περιλαμβάνονται σε αυτό όπως «Και τι έγινε», «Θα είμαι εδώ», «Με πειράζει», «Ψάξε με», «Χανόμαστε» ακούγονται καθημερινά στα ραδιόφωνα και αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως ο Νίκος Οικονομόπουλος έχει κερδίσει δίκαια την αποδοχή του κόσμου. Ο δίσκος έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία και γίνεται τελικά 4 φορές πλατινένιος.  Το καλοκαίρι του 2011 ο Νίκος Οικονομόπουλος εμφανίζεται με την Πάολα σε μια συνεργασία που ανέβασε τα θερμόμετρα στην παραλιακή.  

Την χρονιά 2011-12 εμφανίζεται στο FEVER πλάι στην Δέσποινα Βανδή και την Έλλη Κοκκίνου. Το 2012 ο Νίκος Οικονομόπουλος κυκλοφορεί το album ,με τίτλο «Εννοείται» με 14 επιτυχίες όπως «Εννοείται», «Πόσο να πονέσω», Ησυχία», «Με ποιο δικαίωμα», «Αφού χωρίσαμε». Τη νέα δουλειά του Νίκου Οικονομόπουλου υπογράφουν μουσικά οι Πάνος Καπίρης, Γιώργος Σαμπάνης, Νίκος και Κριστιάν Δουλάμης, Λεμονής Σκοπελίτης, Γιάννης Ιερεμίας και Δημήτρης Παρασκευόπουλος και στιχουργικά οι Ελένη Γιαννατσούλια, Νίκη Παπαθεοχάρη, Φώντας Θεοδώρου, Νεκτάριος Τυράκης, Νίκος Γρίτσης,  και εμφανίζεται στο FEVER μαζί με τον Σταμάτη Γονίδη. Το καλοκαίρι του 2012 συνεχίζει στο FEVER με τον Γιάννη Πλούταρχο και τις Μέλισσες. Την χειμερινή σεζόν εμφανίζεται με τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη Καρρά στο αγαπημένο του στέκι FEVER με απόλυτη επιτυχία. Το νέο album που κυκλοφορεί με τίτλο «Ειλικρινά» που περιλαμβάνει 16 κομμάτια μουσικά και στιχουργικά ασυναγώνιστα, γίνεται μέσα σε μια εβδομάδα διπλά πλατινένιο. Επιτυχίες όπως «Σε λυπάμαι», «Μη φύγεις τώρα», «Συγνώμη», «Εξαιτίας σου», «Ποτέ δε σε ξεπέρασα», είναι τα τραγούδια με την μεγαλύτερη καθημερινή κυκλοφορία στα ραδιόφωνα. Πρόκειται για μια πολλυσυλλεκτική δουλειά του Νίκου Οικονομόπουλου με την υπογραφή των Δημήτρη Χάρμα, Ιωάννη Παύλου, Βασίλη Δήμα, Πάνου Καπίρη, Γιώργου Σαμπάνη, Βασίλη Δαραμούσκα, Γιάννη Κερμανίδη, Λεμονή Σκοπελίτη και Χάρη Κ. στη μουσική και των Αυγή Γαβριλάκη, Αγγελική Μακρινιώτη, Βασίλη Δήμα, Ελένη Γιαννατσούλια, Φώντα Θεοδώρου, Στράτου Καίσαρη και Ηλία Φιλίππου στο στίχο.  

Στα τέλη του 2014 ο Νίκος Οικονομόπουλος κυκλοφορεί από την Minos EMI το album «Για χίλιους λόγους», που σε ένα μήνα γίνεται πλατινένιος και περιλαμβάνει τις επιτυχίες «Ποτέ», «Για χίλιους λόγους», «Να μην τολμήσεις», «Σκοτώνω», «Μετά», «Ένα λεπτό». Την επόμενη χρονιά Δεκέμβριο του 2015 ο Νίκος Οικονομόπουλος επανέρχεται δισκογραφικά με το νέο album με τίτλο «Ένα μικρόφωνο κι εγώ», με 11 επιτυχίες όπως «Αν πονάς», «Άκου να δεις», «Ρεαλιστές», «Αντίο», «Ένα μικρόφωνο και εγώ», «Κοίτα με μπορώ», «Περιττά», από την εταιρεία Minos EMI, Universal Music, ενώ εμφανίζεται στο FEVER με τον Χρήστο Χολίδη. Ο Νίκος Οικονομόπουλος το καλοκαίρι 2016 και από τις 26 Αυγούστου θα εμφανίζεται στο ΘΕΑ μαζί με την Στέλλα Καλλή.
 

VIDEO

Νίκος Οικονομόπουλος - Άκου Να Δεις