ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

211 770 99 71

Γιώργος Μαζωνάκης

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι γεννημένος στη Νίκαια του Πειραιά. Σε αυτή τη γειτονιά μεγάλωσε μαζί με τις δύο αδελφές του. Από παιδί αγαπούσε το τραγούδι και συχνά τραγουδούσε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Τα ακούσματά του ήταν τα  κλασσικά λαϊκά τραγούδια με  τον Στράτο Διονυσίου, τον Γιάννη Πάριο, την Μαρινέλλα, την Χάρις Αλεξίου αλλά και ξένη ροκ μουσική της εποχής του 80-90. Σε ηλικία μόλις 15 χρόνων ο Γιώργος Μαζωνάκης συνειδητοποιεί ότι το τραγούδι τον κερδίζει και ονειρεύεται να γίνει ένας καλός τραγουδιστής. Τραγουδάει στη γειτονιά του στη Νίκαια σε ένα μαγαζί που λεγόταν «Μουσικό Ρετιρέ» και είχε καλές κρητικές, αν και ήταν σε μικρή ηλικία, για την φωνή του. Φεύγει για επαγγελματική καριέρα στη Πάτρα και εμφανίζεται στα μπουζούκια της Πάτρας. Το γνήσιο λαϊκό παιδί αποσπά καλές κριτικές και ένα βράδυ ο μουσικός παραγωγός Νίκος Μουρατίδης τον ανακαλύπτει και του ζητά συνεργασία. Έτσι και έγινε το όνειρο του Γιώργου Μαζωνάκη, πραγματικότητα. Ο Γιώργος Μουρατίδης πιστεύει στο ταλέντο του και επενδύει σε αυτόν τον νέο με την καλή φωνή. Η πρώτη συνεργασία του με την δισκογραφική εταιρεία Polydor γίνεται πραγματικότητα το έτος 1993. Ο τίτλος του δίσκου «Μεσάνυχτα και Κάτι» και περιλαμβάνει 12 τραγούδια όπως το «Ξαφνικά», «Πρόσεχε», «Με ζηλεύεις»,»Βάσανό μου», «Για κάτσε φρόνιμα», «Δεν υποκρίνομαι», κ.ά. Η πορεία του δίσκου είναι αρκετά καλή και ο Γιώργος Μαζωνάκης αποκαλύπτεται δισκογραφικά σε ένα ευρύ κοινό. Το 1994 κυκλοφορεί ο δίσκος «Με τα μάτια να το λες» που έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία από την Polydor. Τα τραγούδια είναι 10 όπως το «Τρεις το πρωϊ», «Ανήκω σε μένα», «Με τα μάτια να το λες», «Τίποτα», «Τελευταία φορά», «Μη μου ζητάς» και γίνονται επιτυχίες. Ο δίσκος πολύ σύντομα γίνεται χρυσός, ο Γιώργος Μαζωνάκης καθιερώνεται στο κοινό και σπουδαίοι συνθέτες τον εμπιστεύονται στις επόμενες δισκογραφικές τους δουλειές. Το 1996 ένας νέος δίσκος μπαίνει σε κυκλοφορία με τίτλο «Μου λείπεις» και περιλαμβάνει 9 τραγούδια και ένα ορχηστρικό. Μερικά τραγούδια του δίσκου είναι «Τελειώσαμε εδώ», «Καταστροφή μου», «Ότι και να λέει», «Όλα». Το ομότιτλο τραγούδι «Μου λείπεις» γίνεται hit και ακούγεται καθημερινά στα ραδιόφωνα. Το έτος 1997 ο Γιώργος Μαζωνάκης πηγαίνει στο στρατό να υπηρετήσει την θητεία του. Την ίδια χρονιά, ένα single  με 4 επιτυχίες κυκλοφορεί με τίτλο «Λουκέτο» και περιλαμβάνει το «Με λένε Γιώργο» σε μια ιδιαίτερη διασκευή.

Τον Οκτώβριο μια ολοκληρωμένη δουλειά του Γιώργου Μαζωνάκη κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία Polydor με το album με τίτλο «Παιδί της νύχτας», που γίνεται γρήγορα πλατινένιο και περιλαμβάνει 14 τραγούδια όπως «Εδώ», «Παλιόπαιδο θα γίνω», «Ζηλεύω», «Παιδί της νύχτας», «Μια συγνώμη δε φτάνει» κ.α. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι των Πάνου Φαλάρα και Γιώργου Παυριανού και η μουσική των συνθετών Τάκη Μπουγά και Βασίλη Κελαϊδή. Η δισκογραφική αυτή δουλειά του Γιώργου Μαζωνάκη πούλησε 50.000 δίσκους και είναι μια από τις πιο πετυχημένες δουλειές του. Ο Γιώργος Μαζωνάκης το 1998 κυκλοφορεί ένα album με τίτλο «Μπροστά σ΄ ένα μικρόφωνο» που περιέχει 12 τραγούδια, όπως το «Δυο καρδιές», «Στο άδειο μου πακέτο», «Φεγγάρια δαχτυλίδια», «Είναι πια αργά» που είναι παλιές επιτυχίες, το «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς» ντουέτο με την Μαίρη Λίντα, αλλά και νέα τραγούδια όπως «Μπροστά σ΄ένα μικρόφωνο» κ.ά.

Το έτος 1999 ο Γιώργος Μαζωνάκης και οι Goin΄ Through συνεργάζονται στο τραγούδι «Θέλω να γυρίσω» που γίνεται μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε από πολλούς. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι του Νίκου Βουρλιώτη και η μουσική των Μιχάλη Παπαθανασίου και Τάκη Μπουγά. Το cd γίνεται πλατινένιο. Την ίδια χρονιά από την δισκογραφική εταιρεία Polydor κυκλοφορεί το album με τίτλο «Αλλάξανε τα πλάνα μου» με 13 τραγούδια όπως «Ένα κενό», «Λίγο φως», «Ύποπτα», «Αλλάξανε τα πλάνα μου», «Μη με κοιτάτε», «Ένα κενό», «Είσαι ένα τρένο», «Το λάθος μου το τελευταίο», «Βαριέμαι» κ.α. σε στίχους των Πάνου Φαλάρα, Σπύρου Γιατρά, Γιώργου Παυριανού, Βάνια Κουτσοκώστα, Τασούλας Θωμαϊδου, και μουσική των Τάκη Μπουγά, Τάκη Σούκα, Αλέκου Χρυσοβέργη. Το έτος 2001 ο Γιώργος Μαζωνάκης αλλάζει δισκογραφική εταιρεία και πηγαίνει στην Heaven Music και κυκλοφορεί το album με τίτλο «Κοίτα με» με 13 τραγούδια όπως «Στον έρωτα», «Εσύ και γω», «Πώς να σε ξεχάσω», «Άνω κάτω», «Ούτε μια συγνώμη», «Μίλα», «Ρεύμα», κ.α. Το 2003 ο Γιώργος Μαζωνάκης συνεργάζεται με τον Φοίβο και κυκλοφορούν από την δισκογραφική εταιρεία Heaven Music το album με τίτλο Σάββατο», με τραγούδια που σχολιάστηκαν από πολλούς και αγαπήθηκαν όπως το τραγούδι «Το Gucci φόρεμα», «Απόψε θα σ΄ονειρευτώ», «Που να πάω», «Έφυγες», «Τέσσερις», «Σάββατο», «Σαν ήμουνα παιδί» κ.ά. Το album γίνεται πλατινένιο.

Το 2007 ο Γιώργος Μαζωνάκης επανέρχεται με ένα νέο album με τίτλο «Τα όχι και τα ναι μου», που περιλαμβάνει 10 τραγούδια όπως το «Μ΄ ενοχλεί ο εαυτός μου», «Σαν δυο σταγόνες βροχής», «Στην πράξη», «Δώσε μου λίγο χρόνο», «Έννοια σου», «Σ΄ έχω επιθυμήσει». Τους στίχους των τραγουδιών έγραψαν καταξιωμένοι στιχουργοί όπως ο Φοίβος, η Χριστίνα Σολδάτου, ο Νίκος Γρίτσης και τη μουσική ο Φοίβος, και ο Τάκης Μπουγάς. Το cd κυκλοφορεί με φωτογραφίες του Γιώργου Μαζωνάκη και κείμενα δημοσιογράφων που σχολιάζουν την καλλιτεχνική του πορεία. Το καλοκαίρι του 2010 κυκλοφορεί η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Μαζωνάκη με τίτλο «Τα ίσια ανάποδα» από την δισκογραφική εταιρεία Heaven Music με 14 τραγούδια που γίνονται επιτυχίες και ηχογραφούνται στη Σαντορίνη. Μερικοί τίτλοι τραγουδιών είναι «Στιγμές που δε σ΄ έχω», «Εγώ τη ζωή μου», «Εξάρτηση-Εξάντληση», «Δες ποια αγάπησα», «Οι άντρες δεν κλαίνε», «Δεν είμαι άγιος». Το έτος 2012 το album με τίτλο «Λείπει πάλι ο Θεός», κυκλοφορεί από την Heaven Music και περιλαμβάνει τα τραγούδια «Μη μου λες να ζω με αναμνήσεις», «Λείπει πάλι ο Θεός», «Εγώ αγαπάω αναρχικά», «Η ζωή μου Βήμα» κ. ά.

Το 2015 ο Γιώργος Μαζωνάκης επανέρχεται με το album με τίτλο «Το παράξενο με μένα» που περιέχει 10 τραγούδια όπως το ομότιτλο «Το παράξενο με μένα», «Ποτέ, ποτέ», «Τίμημα», «Ψυχή γεμάτη», «Έχω περάσει και χειρότερα», «Ζω για τον έρωτα» κ.ά. Ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει 23 χρόνια στη δισκογραφία και περισσότερα στις live εμφανίσεις του είτε μόνος είτε με συνεργασίες πολλών καταξιωμένων ερμηνευτών. Οι εμφανίσεις του και οι συνεργασίες του από το 1994 σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης διακρίνονται από τον αυστηρό του επαγγελματισμό. Την σεζόν 1994-1995 εμφανίζεται στο Caravan και έπειτα στο Ποσειδώνιο, το 1996 εμφανίζεται στις πίστες του Lido και Bio-Bio,  το 1998 συνεργάζεται με τον Σταμάτη Γονίδη στο νυχτερινό κέντρο Rex. Το 1999 ο Γιώργος Μαζωνάκης και οι Goin Through περιοδεύουν σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και οι συναυλίες τους έχουν μεγάλη απήχηση από το κοινό που τους παρακολουθεί. Το Φθινόπωρο του 1999 συνεχίζουν την περιοδεία τους στην Αμερική. Την σεζόν 1999-2000 ο Γιώργος Μαζωνάκης εμφανίζεται με την Νατάσα Θεοδωρίδου τον Στέλιο Διονυσίου και το συγκρότημα  Εκείνος και Εκείνος. Το 2002-2003 συνεργάζεται με απόλυτη επιτυχία στο Γκάζι με τον Νότη Σφακιανάκη και την άνοιξη του 2003 με τους πρωτοεμφανιζόμενους νέους καλλιτέχνες Κ. Κυανό και Νίκο Παπαδόπουλο. Τον χειμώνα του 2003 εμφανίζεται στο Γκάζι μαζί με την Μαριάντα Πιερίδη και Γιώργο Γιαννιά. Την επόμενη χρονιά βλέπουμε τον Γιώργο Μαζωνάκη στο καλύτερο σχήμα της χρονιάς συνεργαζόμενος με την Έλενα Παπαρίζου και τον Σάκη Ρουβά στο Fever. Μια συνεργασία σταθμός στην καριέρα του Γιώργου Μαζωνάκη είναι το 2005-2006 με την Δέσποινα Βανδή. Το 2006 εμφανίζεται στο Fix με την Βικτώρια Χαλκίτη, τον Νίκο Μίχα, την Αγγελική Καπάκου και τον Στέλιο Μάξιμο. Το 2007 εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο Θάλασσα με την Τάμτα, την Φανή Δρακοπούλου και τον Σ. Μάξιμο. Στο νυχτερινό κέντρο Φωταέριο εμφανίζεται 2 σεζόν 2012-2013 με τον Νίκο Κουρκούλη και 2013-2014 με την Καίτη Γαρμπή.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης το 2014-2015 κάνει μεγάλη επιτυχία στο Teatro Music Hall συνεργαζόμενος με την Πάολα και τον Παντελή Παντελίδη. Τη σεζόν 2015-2016 συνεργάζεται με τον Βασίλη Καρρά στο νυχτερινό κέντρο Έναστρον. Φέτος το 2016-2017 ο Γιώργος Μαζωνάκης θα βρίσκεται στο νυχτερινό κέντρο Έναστρον με ένα καινούργιο σχήμα που σύντομα θα ανακοινωθεί.              

VIDEO

Γιώργος Μαζωνάκης - Το Παράξενο Με Μένα | To Paraxeno Me Mena